Most a fixen: Restart ··· 13:40 TECHMANIA ··· 14:00 FIX Magazin

Szó szerint nagy feszültség övezi az Ausztrál Nagydíjat

Szó szerint nagy feszültség övezi az Ausztrál Nagydíjat

A Magneti Marelli Motorsport igazgatója érdekes paradoxonnal állt elő az OmniCorse lapnak: "Minden autó célba érhet az Ausztrál Nagydíjon, de az is lehet, hogy egy sem"- kezdte a szakember.

Idén már nincsenek egyedül a piacon, mivel a Bosch "lenyúlta" a Mercedes-motorokat, így nekik a Ferrarik és a Renault-ok maradtak. "Egy igazi forradalom szemtanúi vagyunk ? mélységeiben megváltozott az autóban található elektronika felépítése. Ez az új F1 egy lenyűgöző kihívás a mérnökök számára, akik még nem játszották ki mindenüket"- mondta Dalla.

Mint elmondta, eddig a McLaren által biztosított egységes szoftver "irányította az autók agyát, de most már csak az egy részét". "Ezek a masinák az igazi hibridek"- hangsúlyozta. Olyan változások vannak, miszerint eddig csak 12 Voltos feszültség került be az autókba, holott manapság 48, 60, vagy akár 80 Volt is felbukkan a karosszéria alatt. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy "dialógust teremtsenek a mechanikus alkatrészek között, mindezt az elektronika révén". "Két vagy három hónapot fog igénybe venni, hogy felvegyük a tempót, még akkor is, ha a versenyhétvégéken felgyorsul a folyamat és a megoldások megtalálása, miközben bejársz olyan utat is, ami nem megfelelő"

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Sport

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu