Most a fixen: Restart ··· 13:40 TECHMANIA ··· 14:00 FIX Magazin

A Sportpálya következő vendége Borbély Zoltán

A Sportpálya következő vendége Borbély Zoltán

Tehetséges futballkapusnak számított, eredetileg orvosnak készült, ám édesapja javaslatára végül a jogot választotta. A jogi egyetemmel párhuzamosan pedig elvégezte az első magyar sportriporter-iskolát is. Borbély Zoltán, a kiváló jogász/sportriporter lesz a vendég Komlósi Gábor új műsorában, a Sportpályában, hétfőn (április 28-án), 20:30-tól.

Borbély Zoltánnak a sport, valamint a jog egyaránt fontos és mindkettő egyben a szakmája is. 1991-ben, többek között Faragó Richárddal és Hajdú B. Istvánnal került az MTV Telesportjához, és noha több sportágban is bizonyított, a legkomolyabb lehetőségeket számára az ökölvívás adta. Ő közvetítette többek között Kovács "Kokó" István 1996-os, atlantai olimpiai aranyérmét, majd Erdei Zsolt 1997-es világbajnoki diadalát, de az ő nevéhez fűződik több olyan magyar sport legendáiról szóló sportdokumentumfilm is, mint például - a teljesség igénye nélkül - Papp László, Balczó András vagy Hidegkuti Nándor.

Sportriporteri pályafutása mellett 2001-től a Fővárosi Ügyészség ügyésze és szóvivője volt, majd 2003-tól 7 éven át a Legfőbb Ügyészség szóvivőjeként dolgozott.
2010-ben találkozott a jog és a sport munkájában. Eleinte a Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi-és Sajtóirodáját vezette, majd 2013. szeptemberi távozásáig a szövetség jogi igazgatója és szóvivője volt. Innen az útja pedig ismét a jog világába vezetett, ahol jelenleg is tevékenykedik.

Mindezekről, valamint nagyon sok más érdekes dologról, életét meghatározó eseményről beszélget majd Komlósi Gáborral, az április 28-ai Sportpályában. A műsorhoz hozzászólhatnak a FIX Facebook oldalán www.facebook.com/fixhd, valamint kérdéseket tehetnek fel élőben, a 061 44 51 349-es telefonszámon keresztül.

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Sport

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu